Letsel bij sport en spel

Tijdens het sporten kunt u fors letsel oplopen, bijvoorbeeld door een zware tackle bij het voetballen, een tennisbal in het oog bij het tennissen, een hockeystick in het gezicht bij het hockeyen, noem maar op. Ook kunt u denken aan letsel dat uw kind oploopt tijdens de gymles op school of tijdens sportactiviteiten in het sportcentrum bij u in de buurt, zoals tijdens het beklimmen van een klimwand of het volgen van judo lessen. Door het letsel kan flinke schade ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u medische kosten dient te maken voor uw herstel of het herstel van uw kind en u door het letsel niet meer of slechts gedeeltelijk kunt werken.

Voor u is van belang om te weten, dat de hoogste rechter in Nederland heeft bepaald, dat in sport- en spelsituaties de veroorzaker van letsel minder snel aansprakelijk is. Dit komt omdat deelnemers aan een sport een zeker risico op letsel aanvaarden. Zo zijn voetbal en hockey contactsporten en dus niet vrij van risico’s op letsel. Er wordt vanuit gegaan dat je deze risico’s accepteert op het moment dat je aan de sport deelneemt.

De vraag is echter welk fysiek contact is toegestaan en wanneer de grens van het toelaatbare wordt overschreden. Wanneer iemand de spelregels of veiligheidsregels van een bepaalde sportactiviteit ernstig overtreedt is de kans op aansprakelijkheid groot. Dit vraagt echter om een deskundig oordeel.

Wij hebben jarenlange ervaring en kent alle juridische mogelijkheden en valkuilen op het gebied van aansprakelijkheid in sport- en spelsituaties. Heeft u letsel opgelopen tijdens een sportactiviteit waarvoor een ander in uw ogen aansprakelijk is, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Ineke Paul-van Velzen

Neem contact op

Gratis advies | Binnen 2 uur contact met een advocaat (tijdens kantoortijden)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.