Kosten letselschade

Bijstand van een letselschadeadvocaat kost een slachtoffer in veel gevallen niets. Zodra aansprakelijkheid komt vast te staan, dient namelijk alle schade van het slachtoffer te worden vergoed. Advocaatkosten vormen ook een schadepost die de tegenpartij moet vergoeden.

Voordat wij uw belangen gaan behartigen, geven wij u duidelijke informatie over de financiële kant van de zaak en informeren wij u over mogelijke kosten.

Daarnaast kunnen wij voor u nagaan of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Deze bijstand is afhankelijk van de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen. Dit heet een ‘Toevoeging’ van de Raad voor Rechtsbijstand. Meer informatie over de inkomenseisen en de eigen bijdrage kunt u vinden via rechtsbijstand.nl. Het is afhankelijk van de aard van de zaak of wij deze op toevoeging in behandeling nemen; hierover voeren we overleg met u. Alleen via een advocaat heeft u toegang tot deze gefinancierde rechtsbijstand. Kiest u niet voor een advocaat maar voor een letselschadespecialist of letselschadebureau, dan heeft u deze toegang niet. Bovendien dient u bij deze belangenbehartigers ook vaak een percentage van uw schadevergoeding in te leveren. Bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat is dat niet het geval.

Mocht u nog andere vragen hebben over de kosten, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op deze website.

Mocht u vragen hebben over de kosten, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier hieronder.

Gratis advies | Binnen 2 uur contact met een advocaat (tijdens kantoortijden)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.