Kosten letselschade

Zodra de aansprakelijkheid is komen vast te staan, dient al uw schade te worden vergoed door de aansprakelijke partij. De schade bestaat doorgaans uit materiële schade (reiskosten, medische kosten, kosten voor hulp in de huishouding en voor klussen in en om het huis, inkomensschade, vergoeding voor het verblijf in het ziekenhuis etc.) en immateriële schade (smartengeld). Daarnaast dienen ook de redelijke kosten van rechtsbijstand (de advocaatkosten) te worden betaald door de aansprakelijke partij.

Voordat wij uw belangen gaan behartigen, geven wij duidelijke informatie over de financiële kant van de zaak. Als bijvoorbeeld mocht blijken dat de tegenpartij niet geheel maar slechts gedeeltelijk aansprakelijk is, weet u vooraf al welke kosten dan voor uw rekening komen. Op die manier worden uw belangen op een eerlijke en transparante manier behandeld en komt u niet voor verrassingen te staan. Wij zullen pas voor u aan de slag gaan, als u een goed gevoel heeft bij de wijze waarop wij uw zaak zullen gaan behandelen.

Ook zullen wij voor u nagaan of u mogelijk in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Indien u hiervoor in aanmerking komt, worden de advocaatkosten door de Nederlandse Staat betaald. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Voor u is van belang om te weten, dat u alleen via een advocaat toegang heeft tot gefinancierde rechtsbijstand. Kiest u niet voor een advocaat, maar voor een letselschadespecialist of een letselschadebureau, dan heeft u deze toegang niet. U dient dan niet alleen alle kosten zelf te betalen, maar vaak ook nog een percentage van uw schadevergoeding in te leveren. Dat deel bent u dus sowieso kwijt.

Alle informatie over gefinancierde rechtsbijstand vindt u op www.rvr.org.

Mocht u nog andere vragen hebben over de kosten, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op deze site. Uw vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.