Werkwijze

Hoe verloopt een letselschadezaak? 

Allereerst nemen wij contact op met de aansprakelijke persoon of verzekeraar over de aansprakelijkheid. Wordt de aansprakelijkheid erkend, dan vorderen wij van de aansprakelijke partij voorschotten die de geleden schade dekken. We monitoren uw herstel en laten ook uw letsel beoordelen door onze medisch adviseurs. Samen kijken we waar u behoefte aan hebt en wat er nodig is voor uw herstel.

Als u volledig bent hersteld of uw situatie wordt niet meer beter of slechter, spreken we van een medische eindsituatie. Op dat moment gaan wij kijken naar een eindregeling, waarin mogelijk ook een vergoeding voor toekomstige schade wordt meegenomen.

Elke zaak is anders en daarom is maatwerk van belang. Onze letselschadeadvocaten bespreken stap voor stap met u hoe uw zaak wordt behandeld en hoe we voor u het beste resultaat kunnen behalen.

Bijstand in veel gevallen kosteloos 

Een eerste kennismakingsmakingsgesprek en advies zijn bij ons altijd gratis. Bovendien kost ook de verdere bijstand van een letselschadeadvocaat een slachtoffer in veel gevallen niets. Zodra aansprakelijkheid komt vast te staan, dient namelijk alle schade van het slachtoffer te worden vergoed. Advocaatkosten vormen ook een schadepost die de tegenpartij moet vergoeden.

Voordat wij uw belangen gaan behartigen, geven wij u duidelijke informatie over de financiële kant van de zaak en informeren wij u over mogelijke kosten.

Daarnaast kunnen wij voor u nagaan of u mogelijk in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Deze bijstand is afhankelijk van de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen. Alleen via een advocaat heeft u toegang tot deze gefinancierde rechtsbijstand. Kiest u niet voor een advocaat maar voor een letselschadespecialist of letselschadebureau, dan heeft u deze toegang niet. Bovendien dient u bij deze belangenbehartigers ook vaak een percentage van uw schadevergoeding in te leveren. Bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat is dat niet het geval.

Mocht u nog andere vragen hebben over de kosten, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op deze website.

Neem contact op

Gratis advies | Binnen 2 uur contact met een advocaat (tijdens kantoortijden)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Liever meteen persoonlijk contact? Bel ons dan op +31 (0) 88 44 02 400.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?