rechtmatigheidsonderzoeken

Transitieteam

Holla Advocaten gaat verder waar andere juridische dienstverleners stoppen; Holla Advocaten: juridische dienstverlening die er echt toe doet!” (Ennatuurlijk)

Energietransitie en Duurzaamheid

De transitie naar nieuwe energiebronnen is complex en vraagt om een geïntegreerde aanpak. Wat u zoekt is een adviseur met specialistische expertise en marktkennis over het hele scala van technologieën en projectlevenscycli. Duurzaamheidsthema’s als circulariteit en emissiereductie vragen om een ​​innovatieve aanpak en een hoog niveau van expertise.

Wij zijn al meer dan 60 jaar actief op de energiemarkt en al meer dan 15 jaar op het gebied van schone energie. Met een uitstekende reputatie voor innovatie en een track record in het werken met enkele van de meest ondernemende bedrijven in de sector, adviseren wij regelmatig over ‘first of a kind’-projecten, waaronder energieopslag, alternatieve warmteproductietechnologieën en circulair bouwen. Wij zijn thought leaders en zijn bijvoorbeeld partner in het Urban Mining Collective.

Ons Holla Transitieteam is multidisciplinair en helpt uw ​​organisatie op een voor u zeer persoonlijke manier. Onze advocaten zijn trusted advisor van (energie)bedrijven, ontwikkelaars, investeerders en overheden. Wat onze klanten over ons zeggen:

Holla provides a rare combination of legal expertise with an instinctive understanding of Dutch regulatory dynamics. Their advice was instrumental for our investment decisions and their responsiveness and proactive approach made it a pleasure to work with them.” (Asper Investment Management)

Meer over het Holla Transitieteam

Eén van de grootste uitdagingen en kansen van vandaag is klimaatverandering. Om klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, zijn veranderingen noodzakelijk. Een energietransitie die vraagt om investeringen in duurzame energiebronnen zoals wind, zon en warmte, maar ook in energieopslag. Een duurzaamheidstransitie die vraagt om invulling van het concept circulariteit, waarbij producten en grondstoffen niet worden verbruikt maar een tweede leven krijgen. En een transitie die vraagt om een herziening van bestaande werkwijzen en processen. Het Holla Transitieteam helpt u graag deze uitdagingen te overwinnen en kansen te benutten.

De advocaten van het Holla Transitieteam werken binnen diverse praktijkgroepen van ons kantoor, waaronder: Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer, Vastgoed & Overheid, Ondernemingsrecht, Financiering, Zekerheden en Insolventie, IE, ICT & Privacy en Fiscaal recht. Samen delen zij hun bijzondere belangstelling voor energie en duurzaamheid, en werken zij nauw samen om u op alle relevante rechtsgebieden te kunnen bijstaan.

De specialisten van het Holla Transitieteam organiseren webinars en cursussen voor cliënten, publiceren regelmatig in vakbladen, en zijn aanwezig op netwerkevents als de Energeia Energy Day en de PROVADA.

“Tomorrow Energy ontwikkelt grootschalige zonneparken, en daarbij is het erg belangrijk goed juridisch advies te hebben. Met Holla Advocaten hebben we de juiste partner die ons helpt in juridische trajecten, ze denken actief mee voor het meest maximale resultaat, zeer prettig om mee te werken.” (Tomorrow Energy)

Holla is kennispartner van het Urban Mining Collective

Partners van New Horizon Material Balance hebben eenzelfde circulaire missie. Zij treden daarom naar buiten als het Urban Mining Collective (UMC). Het UMC gebruikt de stad als bron. Ze maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Deelnemers aan het collectief betreffen hoofdzakelijk gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Holla adviseert het collectief bij juridische uitdagingen.

Vragen?

“Holla Advocaten is altijd beschikbaar voor onze vragen over de Warmtewet.” (Brabant Wonen)

Heeft u een vraag, uitdaging of project? De advocaten van het Holla Transitieteam denken graag met u mee. E-mail naar Transitieteam@holla.nl of neem rechtstreeks contact op met één van onze specialisten.

Cruciaal in de transitie naar een Circulaire Economie is een multidisciplinair team van specialisten dat bereid is buiten bestaande structuren te komen tot oplossingen. Dat ontstaat alleen als deze specialisten ook echt intrinsiek de motivatie hebben deze transitie tot stand te brengen. Juist dat ervaar ik in het team van Holla en dat scheelt zoveel energie!” (New Horizon Urban Mining)