Familie- & Erfrecht

U bent (partner van een) ondernemer en gaat scheiden. Wat dan? Welke aanspraken hebben u en uw (ex-)partner? Loopt het voortbestaan van uw onderneming daardoor geen gevaar? Als u met uw (ex-)partner in de onderneming samenwerkt en u wilt ook zakelijk uit elkaar, wie zet dan de onderneming voort? Hoe zit het met de fiscale verplichtingen bij staking van de onderneming door uw (ex-)partner? Moet de arbeidsovereenkomst van uw (ex-)partner niet worden ontbonden?

Allemaal vragen waar u ‘s nachts wakker van ligt.

Een scheiding is altijd ingrijpend. Bij ondernemers lopen privé en zakelijk vaak door elkaar heen. Dat maakt de gevolgen van een scheiding éxtra complex. De begeleiding van zo’n scheiding vergt dan ook meer dan alleen kennis van familierecht.

Holla Advocaten biedt ondernemers zoals eigenaren van familiebedrijven, DGA’s, medisch specialisten, vrije beroepsbeoefenaren en topsporters deskundig advies over alle juridische gevolgen van een scheiding. We hebben daarvoor alles in huis.

Onze echtscheidingsadvocaten werken nauw samen met de advocaten van Belastingrecht, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.

Ook de (ex-)partner van een ondernemer is bij ons welkom. Komt u samen, dan bieden we ook mediation aan.

 

Holla Advocaten steunt u bij zowel uw persoonlijke als zakelijke belangen; hoogstpersoonlijk!

 

 

Zakelijke dienstverlening

De Zakelijke dienstverlening is sterk in beweging. Klanten zijn kritischer op de kwaliteit van de dienstverlening, de toegevoegde waarde en de kosten. Naast creativiteit en intensiever klantcontact, zoeken veel zakelijke dienstverleners mogelijkheden om met behulp van slimme technologie, nieuwe diensten te leveren en klanten te binden. Tegelijkertijd worden kosten beheerst door efficiënter te werken, personeelsreducties en samenvoeging of overname van branchegenoten.

Wij verlenen hierbij juridisch advies in de vorm van moderne ondernemingsstructuren, overnames, het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden, alternatieve financieringen, zekerheden en intellectuele eigendom van elektronische diensten en nieuwe business modellen. Ook kunnen wij alle benodigde documenten zoals aandeelhoudersovereenkomsten, bemiddelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden voor u opstellen. Wij helpen daarbij beroeps- en bedrijfsrisico’s te beheersen en meningsverschillen te voorkomen. Mocht u toch in een conflictsituatie terechtkomen – binnen samenwerkingsverband of daarbuiten – dan staan wij u graag terzijde. U kunt hierbij denken aan zowel civiele als tuchtrechtelijke aansprakelijkheidsprocedures.

In de sector Zakelijke dienstverlening komen veel…

Advocaten in Familie- & Erfrecht

Peter de Bruijn

Publicaties >

Neem direct contact op

Spring naar toolbar