Brexit

Brexit

De Brexit is een feit. Op kerstavond 2020 is er een akkoord tussen de EU en het VK gesloten. Per 1 januari 2021 hebben er een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. Op deze datum heeft het VK de interne markt en de douane-unie van de EU verlaten. Daarnaast heeft het VK alle EU-beleidsmaatregelen en internationale overeenkomsten beëindigd. Het vrije verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal tussen het VK en de EU is daardoor geëindigd.

European Access Plan: Your gateway to business in the EU

De verandering betekent dat grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten tussen het VK en de EU nu onderhevig zijn aan een aantal handelsbelemmeringen. Waaronder aangepaste en verscherpte grenscontroles en extra administratief werk. Nu de betrekkingen tussen het VK en de EU radicaal veranderen, kan de impact op bedrijven in de UK aanzienlijk zijn. Het oprichten van een in Nederland gevestigde vennootschap, zoals de naamloze vennootschap (Nederlandse “BV”), of een vaste inrichting in Nederland, kan u een eenvoudige en effectieve toegangspoort tot de EU bieden. Dit zodat u vlot en succesvol kunt blijven handelen.

Samen met onze strategische alliantiepartner TLT LLP hebben we daarom het European Access Plan (EAP) ontwikkeld voor Britse bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opzetten van bijvoorbeeld een dochteronderneming in Nederland.

Download hier de brochure voor meer informatie over het European Access Plan.

Overige informatie Brexit

Welke gevolgen heeft de Brexit nog meer voor uw onderneming? Wij blijven u informeren over de juridische gevolgen van de Brexit.

  • Via LinkedIn kunt u eenvoudig op de hoogte blijven van onze meest recente updates.
  • Op deze pagina vindt u alle nieuwsartikelen die wij over de Brexit hebben gepubliceerd.
  • Daarnaast verwijzen wij u graag naar de Brexit-informatiepagina van onze strategisch partner TLT LLP. Hier kunt u als internationaal opererende organisatie meer informatie vinden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?