New Tech

Nieuwe technologieën dwingen ons om na te denken over de toepassing van wet- en regelgeving. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van degene die zich laat vervoeren door een zelfrijdende auto? Heb je als taxichauffeur op een platform werknemersrechten? En wie betaalt welke belasting? Financier ik mijn onderneming door middel van crowdfunding? Wat heeft blockchaintechnologie mijn bedrijf te bieden? Kan ik mijn onroerend goed ‘opknippen’ en verhandelen door de eigendom overdraagbaar te maken met tokens? Hoe ga ik om met een geschil uit een IT-contract? Gaan de nieuwe technologie en privacy regelgeving wel hand in hand?

Zomaar een greep uit de vragen die ons worden gesteld. Vragen die gaan over aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, tax, financiering en onderneming, vastgoed, IT en privacy. Holla Advocaten heeft een New Tech Team dat bestaat uit ervaren advocaten uit alle disciplines van het recht die aan bod komen. De gemeenschappelijke deler? Een gezonde nieuwsgierigheid naar – en affiniteit met – nieuwe technologische ontwikkelingen.

Waar liggen mogelijkheden voor u? Het New Tech Team denkt graag actief mee in de zoektocht naar oplossingen voor juridische uitdagingen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. Neem contact op met Jop FlorisLisanne Drenth of Anne Coenders voor meer informatie.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen New Tech?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Infographic:

Niet alle ondernemers hebben eventuele regulering helder op het netvlies. Spelers binnen de financiële sector worden (vaker dan gedacht) gereguleerd door de Wet op het Financieel Toezicht. Onze infographic brengt de gereguleerde spelers en activiteiten in beeld.

Artikelen:
Blockchain, de nieuwe waakhond voor intellectuele eigendomsrechten?

Werken met ZZP’ers: Do’s & don’ts

Zelfrijdende auto’s en het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Robotisering, digitalisering en de balans tussen flex en vast in de toekomst

Privacy en blockchain technologie: gaat dat samen?

De rol van het belastingrecht bij ICO’s en STO’s

een rijgketting van mogelijkheden

Vastgoedflexibilisering

Blockchain in de media:

Advocatenblad d.d. 8 december 2017

Algemeen Dagblad d.d. 8 december 2017

BrabantNieuws d.d. 8 december 2017

Eindhovens Dagblad d.d. 8 december 2017

Quotenet d.d. 11 december 2017

Finanzen d.d. 11 december 2017

Cryptopoint d.d. 11 december 2017

Advocatie d.d. 12 december 2017

Meester d.d. 19 december 2017

Financiële sector

De financiële wereld krijgt tegenwoordig veel media-aandacht. Het functioneren van financiële ondernemingen wordt niet alleen door de media, maar ook door toezichthouders zoals de AFM en DNB onder een loep gelegd. Financiële instellingen zien zich geconfronteerd met een grote hoeveelheid snel veranderende nationale en internationale regels op het gebied van prudentieel- en gedragstoezicht. Door deze toenemende regelgeving herrijzen bestaande en verrijzen nieuwe spelers op de financiële markt, zoals kredietunies, crowdfunding platforms en investeringsfondsen. Hierdoor wordt het aanbod van financiële producten uitgebreid.

Daarnaast vinden er fusies en overnames plaats omdat ook in de financiële sector enige omvang noodzakelijk is om rendement te genereren of omdat allianties nieuwe kansen bieden. Zo zullen vermogensbeheerders, investeringsfondsen en beleggingsondernemingen de handen ineen slaan. Binnen dit speelveld is het de uitdaging nieuwe kansen te benutten en complexe wetten zo efficiënt mogelijk door te voeren in de eigen organisatie.

Waarom de advocaten van Holla?

Door onze kennis van de organisatie binnen financiële ondernemingen, financiële producten, ontwikkelingen en structuren zijn we in staat een brug te slaan tussen financiële ondernemingen en hun…

Advocaten in New Tech

Jop Floris

Tom Zondag

Kim de Bonth

Lisanne Drenth

Pieter Bakker

Anne Coenders

Martine Bouman

Publicaties >

Neem direct contact op

Spring naar toolbar