Belgian Desk

De Belgian Desk van Holla Advocaten is uw partner voor het verlenen van advies, bemiddeling en begeleiding tijdens gerechtelijke procedures in België en Nederland. Wij vormen de schakel tussen Belgische en Nederlandse ondernemers en zijn partner van gerenommeerde Belgische advocatenkantoren in Antwerpen en Brussel.

Wij zijn lid van de European Law Firm (E.L.F.), een internationaal samenwerkingsverband van advocatenkantoren in de Europese Unie. Daarnaast zijn wij lid van Netlaw, een organisatie van ruim 500 advocaten met dekking door heel Nederland.

Ons handelen is snel en adequaat. Kwaliteit van onze dienstverlening en het bieden van échte oplossingen voor onze cliënten staan daarbij voorop. Holla Advocaten bundelt de kennis en ervaring van ruim 60 advocaten in de meest uiteenlopende rechtsdomeinen.

Wij treden op voor diverse Belgische en vanuit België opererende cliënten.

Holla Advocaten voor u

Onze advocaten van de Belgian Desk hebben een bijzondere affiniteit met België en het Belgisch recht, beheersen naast Nederlands en Engels ook de Franse taal en zijn gewend om in internationaal verband te opereren.

Door onze ruime expertise en ervaring op het terrein van de verschillen tussen het Nederlandse en Belgische recht kunnen we u bij uitstek begeleiden bij de te maken keuzes op juridisch gebied zoals:

 • alle ins en outs van het vestigen van een onderneming in Nederland en  daarbij voor de optimale rechtsvorm te kiezen;
 • het opstellen van en onderhandelen over contracten die u meerwaarde bieden;
 • uw rechten bij het transport en vervoer van goederen;
 • het beschermen van uw intellectuele eigendomsrechten (octrooien, merken, modellen, licenties);
 • de beoordeling en het opstellen van distributie-, agentuur- en franchiseovereenkomsten;
 • aansprakelijkheidskwesties (contractueel en buitencontractueel);
 • de incasso van uw vorderingen, bewaren van uw recht en snelle beslagmaatregelen om uw positie veilig te stellen;
 • uw positie bij en het voorkomen van aandeelhoudersgeschillen;
 • arbeidsvoorwaarden;
 • uw rechten bij vastgoed en huur;
 • uw rechten als schuldeisers bij herstructureringen, faillissementen, surseances van betaling / uitstel van betaling;
 • het opstellen van verkopersvriendelijke algemene voorwaarden, inkoop- en verkoopvoorwaarden;
 • het opstellen van juist gebalanceerde samenwerkingsovereenkomsten/joint ventures.

Benieuwd hoe u kunt profiteren van onze expertise en ervaring? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van ons!

 

Zakelijke dienstverlening

De Zakelijke dienstverlening is sterk in beweging. Klanten zijn kritischer op de kwaliteit van de dienstverlening, de toegevoegde waarde en de kosten. Naast creativiteit en intensiever klantcontact, zoeken veel zakelijke dienstverleners mogelijkheden om met behulp van slimme technologie, nieuwe diensten te leveren en klanten te binden. Tegelijkertijd worden kosten beheerst door efficiënter te werken, personeelsreducties en samenvoeging of overname van branchegenoten.

Wij verlenen hierbij juridisch advies in de vorm van moderne ondernemingsstructuren, overnames, het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden, alternatieve financieringen, zekerheden en intellectuele eigendom van elektronische diensten en nieuwe business modellen. Ook kunnen wij alle benodigde documenten zoals aandeelhoudersovereenkomsten, bemiddelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden voor u opstellen. Wij helpen daarbij beroeps- en bedrijfsrisico’s te beheersen en meningsverschillen te voorkomen. Mocht u toch in een conflictsituatie terechtkomen – binnen samenwerkingsverband of daarbuiten – dan staan wij u graag terzijde. U kunt hierbij denken aan zowel civiele als tuchtrechtelijke aansprakelijkheidsprocedures.

In de sector Zakelijke dienstverlening komen veel…

Advocaten in Belgian Desk

Alissa van Tongerloo

Neem direct contact op

Spring naar toolbar