Banking & Finance

Het Banking en Finance team begeleidt financieringstrajecten namens u als kredietnemer of financier. Hierbij nemen wij onder andere de leiding in het documentatietraject, voeren namens u de onderhandelingen en stellen de benodigde financieringsovereenkomsten en zekerhedendocumentatie op. Daarnaast begeleiden wij herstructureringen en adviseren u over zekerheden. Samen met u bepalen wij een strategie bij opeising en uitwinning van die zekerheden en maken daarbij een afweging tussen alle commerciële en juridische risico’s. Waar onderhandelingen onverhoopt spaak lopen of belangen op scherp komen te staan, voeren wij gerechtelijke procedures namens u als kredietnemer, financier of curator.

Het Banking en Finance team is onderdeel van de expertise Financieringen, Zekerheden & Insolventie. Vanuit dat team wordt een aantal van onze advocaten regelmatig tot curator en bewindvoerder aangesteld in faillissementen respectievelijk surseances van betaling. Hierdoor kunnen wij u optimaal begeleiden als u te maken krijgt met bijvoorbeeld een pre-pack, doorstart of activatransactie.

Holla Advocaten Banking & Finance: uw betrouwbare speler

Holla is dé sterke en betrouwbare speler op het gebied van Banking & Finance in het zuiden van Nederland. Onze focus ligt op de markt die bestaat tussen financiers, investeerders, verzekeraars, ondernemingen en (publieke) instellingen, adviseurs, zoals advocaten, treasury- en financeadviseurs en accountants, en curatoren, deurwaarders en de fiscus. Binnen dat speelveld beschikken wij over een uitstekend (internationaal) netwerk en werken wij samen met gerenommeerde accountantskantoren, notarissen, deurwaarders en overige juridische en financiële adviseurs.

Kennis van zaken

Door op te treden in situaties binnen én buiten faillissement, zijn wij uw juridische businesspartner voor iedere financieringsgerelateerde kwestie in ieder stadium van financieel (zwaar) weer, of het nu gaat om de structurering van een financieringsaanvraag of om de uitwinning van zekerheden.

U kunt bij ons terecht voor:

  • advies waaronder legal opinions
  • uitvoerig onderzoek in bestaande contractenportefeuille of een quick scan
  • financieringscontracten zoals kredietdocumentatie, zekerhedendocumentatie, derivatendocumentatie (rente swap) en interne vennootschappelijke besluitvorming
  • procesvoering
  • projectmanagement
  • afwikkeling (curatorschap)
  • in-house dienstverlening voor een bepaalde tijd of voor een specifieke opdracht

Infographic

Niet alle ondernemers hebben eventuele regulering helder op het netvlies. Spelers binnen de financiële sector worden (vaker dan gedacht) gereguleerd door de Wet op het Financieel Toezicht. Onze infographic brengt de gereguleerde spelers en activiteiten in beeld.

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg onze blog.

 

Financiële sector

De financiële wereld krijgt tegenwoordig veel media-aandacht. Het functioneren van financiële ondernemingen wordt niet alleen door de media, maar ook door toezichthouders zoals de AFM en DNB onder een loep gelegd. Financiële instellingen zien zich geconfronteerd met een grote hoeveelheid snel veranderende nationale en internationale regels op het gebied van prudentieel- en gedragstoezicht. Door deze toenemende regelgeving herrijzen bestaande en verrijzen nieuwe spelers op de financiële markt, zoals kredietunies, crowdfunding platforms en investeringsfondsen. Hierdoor wordt het aanbod van financiële producten uitgebreid.

Daarnaast vinden er fusies en overnames plaats omdat ook in de financiële sector enige omvang noodzakelijk is om rendement te genereren of omdat allianties nieuwe kansen bieden. Zo zullen vermogensbeheerders, investeringsfondsen en beleggingsondernemingen de handen ineen slaan. Binnen dit speelveld is het de uitdaging nieuwe kansen te benutten en complexe wetten zo efficiënt mogelijk door te voeren in de eigen organisatie.

Waarom de advocaten van Holla?

Door onze kennis van de organisatie binnen financiële ondernemingen, financiële producten, ontwikkelingen en structuren zijn we in staat een brug te slaan tussen financiële ondernemingen en hun…

Advocaten in Banking & Finance

Reinoud van Oeijen

Lisanne Drenth

Neem direct contact op

Spring naar toolbar