Ondernemingsrecht

Banking & Finance

Het Banking en Finance team begeleidt financieringstrajecten namens u als kredietnemer of financier. Hierbij nemen wij bijvoorbeeld de leiding in het documentatietraject  en voeren wij namens u de onderhandelingen. Ook stellen onze advocaten de benodigde financieringsovereenkomsten en zekerhedendocumentatie op. Daarnaast begeleiden wij herstructureringen en adviseren u over zekerheden. Samen met u bepalen wij een strategie bij opeising en uitwinning van die zekerheden. Daarbij maken wij een afweging tussen alle commerciële en juridische risico’s. Waar onderhandelingen onverhoopt spaak lopen of belangen op scherp komen te staan, voeren wij gerechtelijke procedures namens u als kredietnemer, financier of curator.

Het Banking en Finance team is onderdeel van de expertise Financieringen, Zekerheden & Insolventie. Vanuit dat team wordt een aantal van onze advocaten regelmatig tot curator en bewindvoerder aangesteld in faillissementen respectievelijk surseances van betaling. Hierdoor kunnen wij u optimaal begeleiden als u te maken krijgt met bijvoorbeeld een pre-pack, doorstart of activatransactie.

Holla Advocaten Banking & Finance: uw betrouwbare speler

Holla is dé sterke en betrouwbare speler op het gebied van Banking & Finance in het zuiden van Nederland. Onze focus ligt op de markt die bestaat tussen financiers, investeerders, verzekeraars, ondernemingen en (publieke) instellingen. Maar ook adviseurs, zoals advocaten, treasury- en financeadviseurs en accountants, en curatoren, deurwaarders en de fiscus. Binnen dat speelveld beschikken wij over een uitstekend (internationaal) netwerk en werken wij samen met gerenommeerde accountantskantoren, notarissen, deurwaarders en overige juridische en financiële adviseurs.

 

Kennis van zaken

Door op te treden in situaties binnen én buiten faillissement, zijn wij uw juridische businesspartner voor iedere financieringsgerelateerde kwestie in ieder stadium van financieel (zwaar) weer, of het nu gaat om de structurering van een financieringsaanvraag of om de uitwinning van zekerheden.

U kunt bij ons terecht voor:

  • advies waaronder legal opinions
  • uitvoerig onderzoek in bestaande contractenportefeuille of een quick scan
  • financieringscontracten zoals kredietdocumentatie, zekerhedendocumentatie, derivatendocumentatie (rente swap) en interne vennootschappelijke besluitvorming
  • procesvoering
  • projectmanagement
  • afwikkeling (curatorschap)
  • in-house dienstverlening voor een bepaalde tijd of voor een specifieke opdracht

Infographic

Niet alle ondernemers hebben eventuele regulering helder op het netvlies. Spelers binnen de financiële sector worden (vaker dan gedacht) gereguleerd door de Wet op het Financieel Toezicht. Onze infographic brengt de gereguleerde spelers en activiteiten in beeld.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?