Evenementen

Vastgoedseminar: tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting

Graag nodigen wij u uit voor ons vastgoedseminar op donderdag 5 juni 2025 in De Verkadefabriek in Den Bosch.

Tijdens deze middag praten de experts van ons sectorteam vastgoed & overheid u bij over het actuele onderwerp tijdelijke huisvesting. Dit doen we in deelsessies, verdeeld over twee rondes.

In de eerste ronde gaan we in op de voorbereidende fase van tijdelijke huisvesting, in de tweede ronde op de exploitatie ervan. De specifieke onderwerpen vindt u hieronder met een korte toelichting. U kunt zich inschrijven voor twee deelsessies, één per ronde. Aansluitend praten we graag met u na tijdens onze netwerkborrel. Deelname is kosteloos.

Ronde 1

Welke invloed heeft Didam-jurisprudentie op de (ver-)koop en huur van percelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten? Hierbij besteden wij ook aandacht aan inkoop via het Rijksvastgoedbedrijf door gemeenten en aanbestedingsaspecten.

Sprekers: Jack van Beers & Maarten Peters

In deze sessie gaan we in op buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA’s) en wijziging van het omgevingsplan. Daarnaast op logies vs. wonen, en hoe procedures versneld kunnen worden door o.a. goede coördinatie.

Sprekers: Ko Hamelink & Solange Drieshen

Ronde 2

We zoomen in op de huurovereenkomst. De hoofdhuurovereenkomst tussen eigenaar en exploitant komt aan bod, maar ook de onderhuurovereenkomst tussen de exploitant en eindgebruikers. Denk hierbij aan arbeidsmigranten, studenten, asielzoekers en statushouder. We schenken daarbij onder meer aandacht aan de kwalificatie van de overeenkomsten, de looptijd en de beëindiging, en ook de scheiding van baan en bed.

Sprekers: Egbert Schelhaas & Malou Siebers

Ecologisch onderzoek kan een omgevingsvergunning behoorlijk vertragen. Een goed vormgegeven soortenmanagementplan (SMP) kan een strategisch instrument zijn voor overheden, ontwikkelaars en uitzendorganisaties. Hoe kan een SMP bijdragen aan snellere en efficiëntere vergunningsprocedures voor tijdelijke huisvesting? En hoe kunnen ontwikkelaars hiervan profiteren?

Sprekers: Harald Wiersema & Luuk Schuttert