Rondetafelsessie Urban Mining Collective

Als kennispartner van het Urban Mining Collective gaan wij graag in gesprek over thema’s aangaande circulariteit en duurzaam ondernemen, om dit laatste zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom organiseren wij samen met met het Urban Mining Collective tijdens de Week van de Circulaire Economie een rondetafelgesprek in Circl, op donderdag 10 februari 2022.

Programma:

11:00 – 11:10  Ontvangst en introductie

11:10 – 12:50  Rondetafelgesprek met inhoudelijke bijdragen van Mark van der Meijs, Alissa van Tongerloo en Jack van Beers

12:50 – 13:00  Afsluiting en lunch

Locatie: Circl, Amsterdam

Onderwerpen:

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we zoveel mogelijk (juridische) vraagstukken waar ondernemers in de praktijk tegenaan lopen. Hierbij nemen de advocaten van Holla ieder vanuit hun eigen expertisegebied een deel voor hun rekening:

Mark zal de bouwrechtelijke thema’s bespreken, waaronder de overeenkomst van aanneming, het (circulaire) bouwteam en wanneer sprake is van ondeugdelijk uitgevoerd werk. Ook kwesties die zich kunnen voordoen bij natrekking van zaken zullen hierbij aan de orde komen.

Alissa bespreekt de contractuele kant van duurzaam ondernemen en staat stil bij contractuele vastlegging (o.a. van KPI’s, rapportageverplichtingen, circulaire kwaliteitseisen), juridische duiding van oogsten, de overeenkomst tot verrijking en (het gebruik van) algemene voorwaarden.

Tot slot zal Jack ingaan op het aanbestedingsrecht, waarbij hij met name stilstaat bij het formuleren en wegen van de juiste eisen en gunningscriteria om tot circulaire inkoop te komen. Ook het fenomeen greenwashing passeert de revue.

Het is een interactieve sessie waarbij er voldoende gelegenheid is om vragen te stellen, overige onderwerpen te bespreken en van elkaar te leren. Tijdens de sessie wordt er een lunch geserveerd.

Meld je direct aan via onderstaand formulier.