Business-event: Groei in tijden van schaarste

Schaarste is overal voelbaar. Grondstoffen, materialen en mensen. Dit is een gigantische uitdaging waar onder andere de maakindustrie mee te kampen heeft. Wat zijn de perspectieven? Wat kunnen we leren van het verleden? Wat helpt per direct? Hoe kun je blijven groeien in tijden van schaarste?

Onderwerp: Groei in tijden van schaarste
Datum en tijd: Donderdag 24 november 2022, vanaf 13.30 uur
Locatie:
Evoluon, Eindhoven

Tijdens het event bezoeken we de expositie RetroFuture. Verder bespreken we tijdens het inhoudelijke programma de volgende onderwerpen:

  • Terug naar de toekomst: Keynote speaker Rolinka Kattouw (NextNature) geeft een interessante kijk op hoe natuur en technologie samen evolueren. Wat kunnen we daarvan leren en hoe vertaalt zich dat naar de uitdagingen van vandaag?
  • Neem de regie en voorkom risico’s: het belang van goede algemene voorwaarden en structuur in je toeleveranciers, en wat te doen bij prijsstijgingen.
  • Zorgvuldig handelen bij schaarste op de arbeidsmarkt: juridische uitdagingen én mogelijkheden vanuit actuele wetgeving en ontwikkelingen in de rechtspraak. Ook fiscale aspecten komen hierbij aan de orde.
  • Ways to grow: juridische aandachtspunten bij een buy-and-build strategie, hoe garandeer ik een soepel proces en efficiënte integratie achteraf.
  • IE-aspecten van van parallel geïmporteerde & gereviseerde waren: als gevolg van wereldwijd verstoorde handelsketens én duurzaamheidsoverwegingen zijn parallelhandel en revisie van waren hot topics. Wat zijn hier de do’s en don’ts voor IE-rechthebbenden en handelaren?

Kortom, een boeiend middagprogramma voor inspiratie, relevante informatie én voor concrete handvatten om morgen mee aan de slag te gaan!

Aanmelden kan nu via onderstaand formulier. Ook collega’s en relaties zijn van harte welkom. Wij vragen u ieder afzonderlijk in te schrijven. Deelname is kosteloos.

Aanmelden: Groei in tijden van schaarste