Recht in de ogen van Erik van Driel, GAC

“Onze waarden en ambities sluiten op elkaar aan.”

Growing together – dat is onze belofte. Wij willen onze ervaring in de branche en ICT-kennis delen met onze klanten. Gezamenlijke groei staat daarbij voorop.” Om die reden kiest Erik van Driel, CEO van GAC Business Solutions, voor Holla Advocaten. “Je moet een klik hebben met mensen en die is er ook echt met Luuk Jonker van Holla Advocaten. Holla snapt waar het om gaat.”

Software is maar een middel

Als partner van Microsoft levert GAC de veelzijdige Dynamics business software aan het MKB (tot 500 medewerkers). “Wij letten goed op waar de klant naartoe wil. Zeker nu kijkt iedere ondernemer kritisch naar zijn eigen ICT-behoefte: wat heb ik echt nodig?” Vooral in een groeifase maakt goede bedrijfssoftware het verschil uit bij het managen van cash flow, magazijn- of relatiebeheer, in- en verkoop. “Bij groei ontstaat de behoefte aan verandering van bedrijfsprocessen; in iedere fase moet je zaken anders organiseren. Bij die overgang maken wij als business consultant de vertaalslag om de nodige software in te richten.”

Soepele oplossingen

“We zitten nu in een lastige tijd voor het MKB. Betalingstermijnen worden opgerekt. De klanten zijn kritischer en stellen eerst hun eigen zaken zeker. Toch zie ik liever dat het contract met de klant in de kast blijft liggen; dat we het er niet uit moeten halen om het na te pluizen.” Juridische knelpunten worden nu samen soepel opgelost. “Luuk Jonker snapt waar het om gaat. Hij kan een vraagstuk goed inventariseren en komt terug met een pragmatische oplossing die past bij het bedrijf. Of hij schakelt een andere deskundige in, zoals Petra Domevscek die ons helpt met vragen rond arbeidsrecht.”

Holla ICT-seminar

“Luuk leerde ik kennen op een seminar van Holla Advocaten over ICT-recht. Zijn praktische insteek sprak me aan; hij geeft geen academische adviezen, maar blijft transparant.” Sindsdien laten wij alles waar een juridisch randje aan zit toetsen. “Veranderingen in de wetgeving die raken aan onze continuïteit, verzekeringen, arbeidsvoorwaarden… Wij werken vanuit gezond verstand, maar willen niet uitgaan van verkeerde aannames. Je kunt zelf niet alle competenties in huis hebben. Ook in ons bedrijf trekken we mensen aan die beter zijn dan wij zelf: daar kun je van leren!”

Voorwaarden matchen

Wie zaken doet met de overheid of grote bedrijven, wordt altijd een keer geconfronteerd met dwingende inkoopvoorwaarden. “Wij hebben eigen algemene voorwaarden. De klant ook. Aan beide kanten waren die eenzijdig geformuleerd. Wij hebben Holla gevraagd de rol van mediator op te pakken en afgewogen: wat is essentieel voor GAC en wat is redelijk naar de klant? Op een nette manier zijn zo de voorwaarden gematcht, zonder dat we tegenover elkaar kwamen te staan!”

Intern ondernemerschap

Toen Erik Van Driel tien jaar geleden aantrad bij GAC, trof hij een klassiek ingerichte ICT-organisatie aan met een focus op product en techniek. De GAC-organisatie heeft inmiddels business units met ieder hun eigen markt. “Zo creëerden we intern ondernemerschap. Onze klanten kunnen nu sparren op niveau met onze specialisten, die een branchefocus hebben: zij kennen de bedrijfs-processen van onze klanten door en door.” GAC werkt voor zakelijke dienstverleners (consultants, accountants, advocaten), groothandels, productiebedrijven en zorgorganisaties. Global Solutions, de internationale tak van het Brabantse bedrijf, steekt de grens over en rolde onlangs voor Pearle in 36 landen een systeem uit.