Recht in de ogen van Tom Tank, Detron

“De meeste mensen in onze markt doen op een fatsoenlijke manier zaken.”

Problemen voorkomen – dat is wat Maarten van Ingen doet als advocaat. Zijn adviezen zijn voor ons goud waard. ” Tom Tank is operationeel directeur (COO) bij Detron ICT & Telecom. Opgeleid als jurist, stuurt hij nu het snelgroeiende Detron aan. “Wij groeien als kool – autonoom en door overnames. ICT is de smeerolie van iedere organisatie. Er is dus altijd volop vraag en dat wordt alleen maar meer.” Detron levert flexibele en schaalbare ICT, waarbij de klant centraal staat. Dankzij de optimale beschikbaarheid en uitstekende service, voegt Detron hiermee echt waarde toe aan organisaties. Klantgericht en Hoogstpersoonlijk, daarin vinden Holla en Detron elkaar ook.

Holla Advocaten is een van de kantoren die Detron ICT & Telecom inschakelt voor juridisch advies. “Met Maarten van Ingen werk ik fantastisch samen. Eigenlijk doen we helemaal niet zoveel zaken met elkaar, doordat we het aan de voorkant goed regelen. Nieuwe overeenkomsten laat ik door Maarten reviewen vanuit juridisch perspectief. Je moet goed kijken hoe je de afspraken vastlegt en welke verwachtingen je daarmee wekt bij de klant. Die verwacht dat alles altijd 100% functioneert, wat soms discussie kan geven. ICT is complex, je bent afhankelijk van meerdere partijen die de omgeving en dus de kwaliteit bepalen. Hardware en verbindingen kopen wij in – en in die samenwerking komt wel eens een storing voor. Hoe je dat onderling regelt, kun je goed in contracten en algemene voorwaarden vastleggen. Maarten helpt mij hier ongelooflijk goed mee. Hierdoor hebben we per saldo weinig geschillen.” aldus Tom Tank. Hij relativeert: “Maar ook doordat de meeste mensen in onze markt op een fatsoenlijke manier zaken doen.”

Complexe gedingstukken

Toch is er soms een geschil. Tom Tank waardeert de strategische kijk van Holla Advocaten daarbij: “Maarten kijkt dan meteen breder: hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen? Hij kan goed luisteren en maakt de vertaalslag: volgende keer doen we het zo! We hebben nu een zaak onderhanden met een serieuze financiële impact. Het verbaast me hoe goed en snel Maarten die weet te vertalen naar complexe gedingstukken. En ik heb echt niet zoveel info hoeven geven. Ik hoef er ook niet in te duiken om allerlei details te controleren, maar kan erop vertrouwen dat er goede processtukken uitkomen.”

Beslisrijp advies

Humor en haast zijn de meest kenmerkende woorden die Maarten van Ingen te binnen schieten over zijn samenwerking met Tom Tank. “Zakelijk weten we wat we aan elkaar hebben. Tom heeft geen behoefte aan paginalange e-mails met een uitleg over hoe bijvoorbeeld pandrecht werkt. Hij is van huis uit jurist. En hij stuurt een bedrijf aan. Tom wil graag een overzicht: wat zijn de kansen, wat zijn de kosten en wat levert het op? Wij leveren hem een beslisrijp advies waarin dat allemaal op een rijtje staat. Bij processtukken kijkt Tom naar de hoofdlijnen: de kwaliteit van de juridische argumenten.”

Slappe lach

Nog gelachen? Ze herinneren zich allebei een zitting die steeds vreemder werd. Maarten van Ingen: “De advocaat van de wederpartij wilde zichzelf als getuige verhoren. Toen wilde hij daarvoor bovendien een vergoeding van de rechtbank. We kregen  ten slotte allemaal de slappe lach, inclusief de rechter die zelfs moest laten schorsen.”