Omgevingsrecht

omgevingsrecht

Het omgevingsrecht is een divers en complex rechtsgebied dat continu in beweging is, net als onze cliënten. Het eindresultaat is tastbaar. Denk aan de nieuwbouw of transformatie van vastgoed, de aanleg van een weg of de uitbreiding van een bedrijf.

Om dit te bereiken moet er veel gebeuren. Wij helpen u bij het tijdig verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning of een wijziging van het bestemmingsplan en zorgen ervoor dat deze “Raad-van-State-proof” is.

Dit is niet alleen een juridische aangelegenheid. Ruimtelijke ontwikkelingen gaan vaak gepaard met milieuvraagstukken. Om hier goed op in te kunnen spelen werken wij samen met milieukundig ingenieurs, bijvoorbeeld op het gebied van geluid, geur, natuur en externe veiligheid.

Wij dragen graag bij aan uw succes door onze kennis te delen. In deze blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht. Wat is opvallende jurisprudentie waar u rekening mee moet houden? Welke wetswijzigingen komen eraan? De nieuwe Omgevingswet zal zeker onderwerp zijn van deze blog.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met Daniella Nijman