Michiel is meer dan 10 jaar advocaat en is sinds 2019 verbonden aan Holla Advocaten. Als specialist op het gebied van Financiering, Zekerheden & Insolventie wordt hij regelmatig aangesteld als curator in faillissementen en staat hij ondernemers bij in goede en in slechte tijden. Zijn focus ligt daarbij het op adviseren en procederen over bestuurdersaansprakelijkheid, pauliana-kwesties en herstructureringen.

Cliënten en kantoorgenoten zien Michiel als sociaal, loyaal en evenwichtig. Hij vindt het belangrijk om precies te weten welk doel cliënten voor ogen hebben, om zo tot exact de juiste oplossing van hun juridische problemen te komen. Hij houdt daarbij van een persoonlijke benadering, korte lijnen en een pragmatische aanpak. Samenwerken waar mogelijk, de confrontatie aangaan wanneer nodig.

In zijn vrije tijd houdt Michiel van reizen. Vroeger met name met vrienden, bijvoorbeeld door op de bonnefooi met een eigen auto een paar maanden door de VS en Midden-Amerika te reizen. Tegenwoordig zijn het vooral vakanties met zijn gezin, hoe verder hoe beter, die hij probeert zo avontuurlijk mogelijk te maken. Daarnaast heeft hij een passie voor sport, zoals hockey, tennis en voetbal, maar helaas gaat dat de laatste tijd meer op passieve dan op actieve wijze.

Track Record

Curriculum Vitae

 • 2019 - heden, Holla Advocaten
  Advocaat
 • 2009 - 2019, Bosselaar & Strengers Advocaten
  Advocaat

Opleiding

 • 2015 - 2016, Grotius Academie
  Specialisatieopleiding insolventierecht (INSOLAD)
 • 2001 - 2008, Rijksuniversiteit Groningen
  Burgerlijk recht en strafrecht

Nevenactiviteiten

 • Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad)
  Lidmaatschap
Meer lezen